//Om Curvejump//

Teknik anpassad efter er — inte tvärtom

Vi tror på att teknik är till för att hjälpa människor i vardagen och att den existerar för människans skull. Inte tvärtom.

Sedan 2002 har vi haft förmånen att hjälpa våra kunder, från start-ups och småföretagare till några av Sveriges största företag med få exakt den unika webblösning som de behövde. Och som byggde deras framgång.

Inte en vanlig webbyrå

Vi är inte en vanlig webbyrå. Vi kan programmering från grunden och kan hjälpa till med alla aspekter av en webbtjänst, från servernivå upp till design och vidare till drift och jour.

Vi har en agil process för våra projekt som är baserad på agila utvecklingsmetodiker och modern projektledning. Även om vi kan arbeta i plattformar som Wordpress är vår specialité att bygga avancerade hemsidor direkt från grunden.

För dig som är intresserad av en karriär på Curvejump; läs mer här.

Från start till mål — och vidare

Vi kan vara med våra kunder i hela livscykeln. Från koncept till färdig tjänst till drift och support. Det skiljer ut oss från andra. Att vi dessutom alltid lägger stor vikt vid att förstå våra kunders affärer gör oss ännu vassare. Och därför stannar de hos oss.

Programmering

Programmering och faktisk utveckling är givetvis kärnan i det vi gör. Våra utvecklare sitter på plats i Stockholm. Det gör våra kunder kan komma till oss och i viktiga skeden sitta ned tillsammans med utvecklare och projektledare för att finslipa detaljer.

Vi arbetar mycket med att koppla in externa tjänster till våra kunders lösningar och att även ta över befintliga projekt där vassare kompetens behövs.

Exempel uppdrag som vi utfört:

 • Ansluta betallösningar för kort och faktura
 • Synkronisera data mellan affärssystem och lager
 • Hämta och filtrerera data från öppna och slutna system
 • Specialbyggd prenumerationslösning med koppling till distributör

Vi berättar gärna mer i detalj vad vi gjort och vad vi kan göra. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Konceptutveckling

Många av våra kunder har startat sin verksamhet med en idé och stora mängder passion. Det som saknats är den tekniska kunskapen om hur man ska bygga en tjänst eller plattform.

Vi har ett färdigt program för att ta en idé till ett färdigt koncept med en teknisk grundtanke redo för utveckling och en affärsplan redo att användas.

Utveckling

Vi arbetar i öppen källkod eftersom det ger mest värde till våra kunder och erbjuder i särklass störst valfrihet. Vi är uppskattade av våra kunder för att kunna se kundnyttan, användarupplevelsen och långsiktigheten i vad våra kunder vill.

Vi kan arbeta i fasta plattformar men vår, och därmed våra kunders, framgång är främst byggd på att vi kan skapa det unika, det säregna och perfekta för en viss utmaning.

Exempel på språk, plattformar och teknik som vi är specialister på:

 • PHP, Node.js
 • MySQL, PostgreSQL, Firebase
 • Linux
 • Teknik

  Vi ser alltid till att hitta den mest effektiva, praktiska och ekonmiska tekniken till våra kunder. Vi arbetar med de flesta stora open source-tekniker som PHP, Node, MySQL, PostgreSQL, NoSQL-databaser, AngularJS och så vidare. Allt som oftast på Linux-plattform för att kunna skräddarsy miljön efter behovet.

  Programmering och utveckling är mer ett mindset än enskilda språk och plattformar.

  Drift och jour

  Vi erbjuder driftlösningar av virtuella servrar i Sverige och utomlands via våra partners. Det är effektiva, skalbara och ekonomiska lösningar som gör att våra kunder får den optimala miljön för sina tjänster vare sig det är en enstaka server eller ett kluster.

  Våra jourpaket ser till att våra kunder alltid har någon att vända sig till om något skulle inträffa med deras tjänster.