//Nyheter//

Nu rekryterar vi!

2018-02-15

Vi söker ytterligare en junior PHP-utvecklare till vårt kontor i Täby. Läs mer på https://jobb.curvejump.se/ Så länge annonsen finns där så söker vi!

Direktlänk


2018-01-31

SBF får ny extern webshop

SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund, har som en del av sitt moderniseringsarbete velat integrera sin externa webshop med de IT-system som Curvejump tidigare byggt åt kansliet. Detta för att öka effektiviteten, underlätta för både medarbetare och kunder, samt på sikt samla sina IT-resurser.

SBF har varit kund hos Curvejump sedan 2013 och är en fullservicekund där vi utvecklat deras applikationer, sköter hostingen, och finns med som partner på olika nivåer när det kommer till såväl nyutveckling som planering.

2018-01-10

Avslutar Wordpress-tjänster

Från och med nu kommer vi inte att erbjuda arbeten i Wordpress, varken för nya eller befintliga kunder. Detta då vi inte längre har, som vi anser, den befintliga kompetensen in-house och då det inte passar i vårt tjänsteutbud av mer avancerad utveckling och programmering. Vi har dock fantastiska partners inom detta som vi gärna rekommenderar.

2017-11-29

Razo.se lanserad med ny design och ny funktionalitet

Efter månader av arbete är vi stolta att kunna presentera nya razo.se, prenumerationstjänsten för rakhyvlar och blad. Helt ny frontend och backend kombinerat med en migration av alla data. Detta för att erbjuda Razos kunder en bätttre upplevelse och Razo själva en möjlighet att växa i sin plattform på ett tryggt sätt.

2017-10-25

Junior utvecklare PHP för anställning

Vi vill utöka vårt team med rätt person! Läs mer om tjänsten på vår jobbsida.

2017-02-01

Är ni tävlingsinriktade?

Och gillar hockey? Då MÅSTE ni kolla in Outdoor Hockey Challenge som går av stapeln 24-26 februari i Stockholm. Vi har levererat teknik även denna gång som detta fantastiska evenemang genomförs.

2017-01-12

Effective Communication får ny webb

I dagarna har vi lanserat Effective Communication nya webbplats. En design som harmoniserar med deras nya grafiska profil har tagits fram och tillsammans med ett antal effekter sys känslan av ett ungt och modernt företag samman.

2016-12-21

Ny hemsida för Safebox.se

Safebox.se lanserar ny webb. Vi har arbetat med Swedish Safe-Box olika webbapplikationer i många år och där ingår bland annat deras vanliga publika hemsida. Den har nu fått sig en ordentlig omdesign för att bättre kommunicera vilka Swedish Safe-Box är idag, deras pågående miljöarbete och deras engagemang i frågor kring dokumentsäkerhet. Kika in och läs om det som vi och många andra anser är Sveriges främsta center för dokumentlagring.

2016-10-27

Razo.se lanserad

Razo.se är inte bara en smart och enkel tjänst. Under ytan är det en avancerad prenumerationslösning med flera kanaler in för att hantera prenumeranter. Till det kommer kortbetalning, fakturahantering och logistikutskick.

2016-07-07

Leasify väljer Curvejump

Leasify, som hjälper företag att hantera, analysera och upphandla bättre leasingavtal, väljer Curvejump för vidareutveckla sin online-plattform.

2016-06-12

Skriv upp dig betan på DoEvnt.com!

I slutet av sommaren planerar vi att släppa beta-versionen på vår tjänst DoEvnt.com - ett helt nytt sätt att hantera inbjudningar. Redan nu kan du skriva upp dig för ett beta-konto på sajten, klicka här

2016-05-13

Hörmann i Sverige väljer Curvejump

Hörmann Svenska AB väljer Curvejump som leverantör av ett internt verktyg för planering, registrering samt uppföljning av arbeten. Applikationen kommer att byggas från grunden utefter Hörmanns unika krav och behov. Det blir en modulärlösning som kan byggas på i framtiden och skapar den frihet många företag är ute efter. Välkomna Hörmann!

2016-02-18

Sveriges Grossister AB väljer Curvejump som webbpartner

Vi är glada och stolta över att Sveriges Grossister AB, Sveriges största mötesplats för grossister och återförsäljare, har valt Curvejump som webbpartner. Inom kort kommer arbetet börja med en förändring av deras webbplats grossist.se och vi kommer även att agera hostingpartner och teknisk support.

2016-01-29

Effective Communication för ny webb

I samband med att man expanderar till Spanien behövdes en ny hemsida där man kan presentera sin spanska verksamhet och Även hur man kan söka de jobb som de har på plats i Spanien. Vi hjälpte Effective Communication att förvandla deras skiss och idé till fungerande webb.

2015-12-19

Combo Combo lanserad

Våra vänner på Create/Remain har tagit fram design för nystartade Combo Combo. Vi har även i detta projekt hjälpt till att förvandla skisser och idéer till fungerande responsiv webb. Combo Combo är byggd från skratch för att kunna expandera med nya tjänster och ännu fler resturanger i framtiden.

2015-12-14

Bonjour.se får nytt utseende

Vi arbetar tätt med designbyrån Create/Remain på flera projekt och ett av dem är för deras kund Bonjour. C/R har fräschat upp designen på Bonjours hemsida och det blev ganska stora förändringar till slut. Vi ansvarade för att se till att all design blev förvandlad till webb för desktop och mobila enheter samt för själva lanseradet av de nya förändringarna. Deployment, själva lanseringen, är alltid en känslig del då man vill minimera nedtid på webbplatsen och få allt att flyta på från första sekund. Men nu är den ute!

2015-11-10

Vad händer på Curvejump?

Full fart! Så kan man beskriva vår höst. Projekten har avlöst varandra i ett rasande tempo och vi har huvudsakligen producerat större tjänster åt företag de senaste åren och bara någon eller några enstaka mer traditionella hemsidor. Att bygga stora och komplexa tjänstelösningar är vår specialitet och det som vi helst gör. 

Vi växer för närvarande och det kommer att bli en spännande avslutning och början på 2016 då vi tror att vi kommer att öka på utvecklardelen med en eller två personer till. Kanske är det du eller någon du känner?

Vi har sedan flera år tillbaka samarbete med olika YH-utbildningar som vi tar emot praktikanter ifrån. Dessa praktikplatser är för oss första steget mot en anställning och vår senast anställde Johan kom till oss den vägen. Vi hoppas fortsätta den traditionen när praktikperioderna börjar på nytt under våren 2016. Är du student eller representerar du en utbildning? Gå in på vår studentsajt och kolla mer!

Följa oss gärna på Instagram på @curvejumpofficial och via vårt nyhetsbrev.

2015-08-14

Följ oss på Instagram!

Undrar ni hur det ser ut bakom kulisserna här på Curvejump? Undra inte mer - få reda på! Följ oss på @curvejumpofficial på Instagram.

2015-07-28

Full fart hela sommaren

För er som känner oss eller som följer oss via social medier så kommer det väl inte som någon överraskning att vi har kört på för fullt under sommaren. Huvudsakligen har vi arbetat med två större kundprojekt som kommer att lanseras under hösten och även med att förbereda en egen tjänst som vi lanserar under vintern.

Men vad har ni haft för er? Och hur kan vi hjälpa er? Hör av er!

2015-06-22

Ny besöksadress från 1 juli!

Från och med den 1 juli återfinns vi på Kungstensgatan 38, 2 tr.

2015-05-29

Ny webb för Carin da Silva

Carin da Silva är känd som bloggare, podcastprogramledare och dansare. Hon ville ha en enkel one-page-sida som länkar vidare till sin blogg på Mama.nu, till sin pod som hon har tillsammans med Tilde fröling, och till sin agentur som handhar bokningar. Kika in på carindasilva.se och kolla in den mobilanpassade lösning vi levererade till Carin.

2015-05-18

Custombyggd hemsida till VD-stödet

VD-stödet, som arbetar med praktiska råd som fungerar, för chefer och ledare inom företag har fått en custombyggd hemsida med en helt egen CMS-lösning som motsvarade deras behov. Kolla in dem på www.vdstodet.se och är du VD eller chef; hör av dig till dem! Vi är kunder hos dem!

2015-04-08

Ny hemsida för HDX Fastigheter

Vi har sedan flera år tillbaka en kund på Lidingö som heter Hantverks Design och som i huvudsak producerar rullstolar. De har sin verksamhet i ett antal fastigheter och för dessa fastigheter har de ett separat fastighetsbolag. Givetvis förtjänar det bolaget en egen hemsida så vi fick så klart förfrågan att sätta upp en enkel men ändå custombyggd hemsida som kan utvecklas med framtiden och de tjänster som HDX Fastigheter kan komma att erbjuda.

2015-02-24

Ny hemsida för Sunny Standup

Vi har hjälpt ROA, som är Sveriges största agentur för personliga varumärken, att ta fram en ny hemsida för Sunny Standup som går av stapeln för sjunde året. Ni hittar hemsidan på www.sunnystandup.se och där kan ni se turnéplan och boka biljetter.

2015-01-20

Följ oss på vår blogg!

Du vet väl att du kan lära känna oss, vad vi gör och hur vår vardag ser ut genom att titta in på vår blogg? Där får du även intressanta reflektioner om ämnen som ledarskap, företagande, entreprenörskap, nätverkande och hur man tar sin verksamhet till en helt ny nivå.

Kolla in på bloggen.curvejump.se och lär känna oss på Curvejump!

2014-12-03

Från praktik till anställning

I måndags började vår nye utvecklare Johan hos oss. Fast så ny är han inte egentligen. Johan har gjort sin praktik hos oss i två perioder och sommarjobbat hos oss. Men nu är han anställd och kommer att arbeta med både frontend- och backendutveckling fullt ut.

2014-06-01

Fakturor mailas automatiskt

Nu får alla våra våra kunder som valt att ta emot faktura via e-mail sin faktura automatiskt, eller kanske automagiskt, mailade till sig för att underlätta hantering både för oss och dem. Skulle den typen av lösning vara nåt för er? Hör av er!

2014-03-17

Säg hej till Niklas

Idag börjar vår nye mobilapputvecklare Niklas hos oss. Niklas kommer att jobba i huvudsak med ett projekt inledningsvis men det innebär också att vi breddar vårt tjänsteutbud ytterligare med att ha appkompetensen mer in-house. Välkommen Niklas!

2014-03-13

Effective Communication får ny webb

Curvejump har varit och skapat en ny hemsida åt Effective Communication. Man vill ha en modern och snygg sida och detta uppnåddes med en sömlös design och mjuk scrollanimation.

2013-12-09

Ny specialsajt åt Vator Securities

Vi har i dagarna lanserat en ny specialsajt, www.vscmarkets,se, åt Vator Securities. Med sitt nytänkande inom investment banking vill de fortsätta att ligga i framtkant och kan genom denna specialsajt erbjuda båda befintliga och nya kunder unika investeringsmöjligheter.

2013-12-09

Vi har flyttat - igen!

Från och med måndag den 9 december återfinns vi på Tullgränd 4 i Gamla Stan hos Create/Remain.

2013-11-20

DNR Group har ny webb

DNR Group är ett nystartat och ungt rekryteringsföretag med stort kontaktnät som expanderar. De behövde en enkel webb som löste deras behov av att på ett kort och koncist sätt kommunicera ut de platsannonser de har via en central aktör. Vi hjälpte dem genom att lägga en design anpassad för deras varumärke på en populär plattform som ger dem möjlighet att hantera innehållet själva.

2013-11-11

Du har väl inte missat Garmenter.com?

Om du nu skulle råka ha missat Garmenter.com så kan du läsa mer om denna grymma sida under Kunder här på vår sida.

2013-10-04

Vator Securities får ny sajt

Vator Securities, tidigare Vator Capital, får i och med sitt namn byte en helt ny sajt. Curvejump har hjälpt till med att införliva den design som skapats ovan på den plattform Vator ville ha. Vator har under våren och sommaren gjort om delar av sin verksamhet och ville därför visa en förändrat grafisk identitet och layout.
Vi på Curvejump är glada att vara Vator Securities tekniska partner i deras olika webbrelaterade projekt.

2013-09-20

Nu flyttar vi!

Från och med den 1 oktober 2013 kommer vi att finnas på Jungfrugatan 6 på Östermalm och då sitta tillsammans med bland annat Smart Management.

Vi lämnar Täby efter många år men det är inte ledsamt adjö då de flesta av våra kunder kommer att få de enklare att ta sig till oss och vi till dem.

2013-04-29

Episurf har fått en ny design

Börsnoterade Episurf är ett av alla de bolag som vi hjälper med olika webbtekniska ärenden. Det var dags för en designmässig uppdatering och Curvejump har förvandlat designers skisser till en fungerande hemsida byggd i den CMS som kunden själv valt.

2013-03-26

Garmenter - för dig som vill skapa personliga plagg

Garmenter är en spännande start-up med Julia vid rodret och hennes vision är att skapa en mötesplats där alla som intresserade av att skapa personliga och anpassade plagg kan hämta så väl inspiration som resurser.

Vi har hjälpt Julia med att skapa Garmenter.com och det har varit en spännande och rolig resa som tog sin början i december 2012 och som 20 mars slog upp dörrarna, lite på glänt i alla fall, för omvärlden. Kolla in vad Julia vill åstadkomma och tipsa de ni känner som gärna plockar fram symaskinen där hemma för att fixa, trixa och anpassa plagg. De kommer att älska Garmenter.com och dela Julias vision och passion.

2012-12-17

Uppdragsbank till Svenska Celiakiungdomsförbundet

SCUF, Svenska Celiakiungdomsförbundet, ville ha ett enkelt, smart och smidigt sätt att låta sina över 7000 medlemmar engagera sig i olika frågor. Med Uppdragsbanken kan de enkelt anmäla sitt intresse och sitt engagemang och på sätt låta SCUF få en god översikt över vilka resurser de har.

2012-10-23

Salong Blå Butiken får ny hemsida

Salong Blå Butiken på Hantverkargatan i Stockholm har fått en ny hemsida för att matcha sin systersalong, Salong L på Ekerö. Salong Blå Butiken erbjuder allt inom hårvård men även hudvård med en egen hudterapeut.

2012-09-12

SciLife får uppdaterad design och funktion

SciLife Clinic har en sida baserad i en popiär CMS (innehållshanteringssystem) men ville dels göra om delar av sin befintliga design och dels ändra i en del funktioner, framförallt hur personerna ingående i ledningen och advisory board visas. Istället för att bara visa alla rakt upp och ned ville man ha en slideshow där man kan klickar sig fram till den person man vill veta mer om.

Vi löste SciLifes önskemål genom att specialanpassa en modul och använda en pålitligt slideshow i jQuery. Designförändringarna bestod till huvudsak av att få en bakgrundsbild på sidan som konsekvent finns på samma plats och ramar in sidfoten.

2012-09-11

Vator Capital får anmälningsfunktion

Vator Capital kan nu enklare hantera anmälningarna till sina events genom att besökare enkelt kan anmäla sig på den webbplats och få information i form av en PDF mejlad till sig. Vator Capital kan enkelt hantera flera olika events på olika platser och med olika antal deltagare.

Hur hanterar ni era inbjudningar? Vill ni få det lika enkelt och smidigt som Vator Capital?

2012-08-20

Massageterapi på GeBortPresentkort.se

Vad sägs om att ge bort en massage till någon du tycker om? Eller kanske köpa till hela personalen på företaget? Tomas Hellman på BodyZone säljer nu sina presentkort på GeBortPresentkort.se som vi har utvecklat. Kolla in Tomas butikssida där och du kanske känner någon som skulle kunna sälja sina presentkort på samma sätt som Tomas gör? Det kan bara en butik, en salong eller nästan vad som helst.

2012-07-30

Ixora Fund har ny hemsida

Ixora Fund ville ha hemsida byggd i CMSen Jooma 1.5 då de är ett av många bolag i en koncern där man delar de tekniska resuserna och gärna vill likrikta sina lösningar och sin design. Vi hjälpte dem att få ett webhotell och att installera Joomla-plattformen samt de speciella modikfikationer som deras sida krävde. Efter det installerade vi den design som de hade tagit fram och sedan kunde de själva i lugn och ro fylla på innehållet innan vi lanserade den.

Titta på gärna in på Ixora Funds hemsida och se efter själva.

2012-06-15

1tu3.se har fått ett nytt utseende

Efter att under flera år ha hanterat 1tu3.se vad gäller enklare uppdateringar som matsedlar och dokument tog de i slutet av maj ett beslut att göra om sina hemsida. De hade tänkt igenom vilka undersidor de ville ha, vilka blider som skulle ligga var och det hela var föredömligt förberett redan innan vi visste om att det var på gång.

Bilder säger mer än tusen ord och eftersom det finns ett stort antal nationaliteter representerade familjerna som har sin barn på förskolorna så var det viktigt att enkelt kommunicera ut vad man arbetar med och hur man går till väga. Kika gärna in på Ett Tu Tre Förkolors nya hemsida och se själv.

2012-05-03

Vem har hand om er jour?

Vem hos er har koll på att er webb är uppe och fungerar som det ska? Eller hur hanterar ni om ni måste ha utveckling genomförd på er webbplats nu på en gång? Vi erbjuder jour till våra kunder så att ni kan känna er trygga med att veta var ni ska vända er. Läs mer om jour av både drift och utveckling här.

2012-04-27

Begränsad verskamhet på Valborg

På Valborg har vi inte riktigt öppet som vanligt. Jourkunder påverkas inte och övriga hänvisar vi till emailen så tar vi tag i saker så snart vi bara kan.

2012-04-09

Jack Tramiel har gått ur tiden

På Curvejump gillar vi teknik och vi vet vårt ursprung och minns det. Jack Tramiel, grundare och på många sätt upphovsman till Commodore 64 och Amiga har lämnat oss. Utan han och hans gärning hade världen sett mycket annorlunda ut och jag vet i alla fall min vardag hade varit helt annan.

2012-04-02

Mäklare Antti Mustonen har första delen av webben klar

Mäklare Antti Mustonen har nu första delen av sin webb klar, nämligen den som berättar lite mer om vilka de är och vad de erbjuder för tjänster.

Nästa steg är att vi ska visa all den mäklardata som finns knuten till ett objekt och på det sättet kunna samla all information om Mäklare Mustonens objekt på ett ställe förutom Hemnet.

2012-03-21

Glasspromenad och praktikant

Idag var det den officiellt första glasspromenaden för året på Curvejump. I en blek men välkommen vårsol gick glasspromenaden den vanliga svängen runt kvarteret och denna gång utökad med vår praktikant Anneli som kommer att vara här fram till hösten för att båda lära sig och bidra med sina erfarenheter av allt från utveckling till projektledning.

Sen starten i måndags har det hunnits med en del; genomgång av företaget, våra värderingar och tänk kring agil utveckling, hur vi bryter ned projekt och prioriterar, hur ett planning game går till och under onsdagseftermiddagen klarades även första produktionsuppgiften av. Denna bestod, i sammanfattad form, av att bygga om en inloggning med utökade kriterier. Detta involverade så väl PHP som MySQL arbete och därmed är bollen liksom i rullning för att kunna vara dagligen delaktig i vårt arbete.

2012-02-27

Whiteboard nr 7

Japp, whiteboard nr 7 är uppe. Behöver man verkligen så många whiteboards? Ja, det är konstigt hur behovet av whiteboards ökar hela tiden på kontoret. Nummer 7 är vigd åt att faktiskt bara skriva på då de andra till stor är en mix av text och olika lappar uppsatta med planeringar och idéer.

Vår tillvaro styrs till stor del av olika planeringar där alla projekt finns nedbrutna i olika steg, vart och ett på en egen lapp, olika tidslinjer, projektköer, olika tavlor för vad som är under utveckling, vad som ligger på testmaskiner och vad som faktiskt ska och har lanserats. Många tavlor blir det.

I en vardag som består av digitala saker är den analoga kopplingen ganska skön. Vi planerar i stort sett alltid på vanligt hederligt gammalt papper och vi tar planering på allvar. Inte nödvändigtvis planen i sig, men planeringen är livsviktig.

2012-01-18

Att hämta och paketera om mäklardata

Oftast när man ska presentera en nyhet så är det om något projekt man genomfört och på vilket sätt vi hjälpt just den kunden. Men ibland kanske det är intressant att belysa vissa delar av det vi faktiskt har gjort. Det är ju lätt att tro att vi bara gör en grafisk design, lite HTML och vips finns det en webbplats. Det händer inte särskilt ofta.

Som exempel ska vi ta en kort genomgång om hur det går till när en mäklare lägger in sina objekt i sitt vanliga program på datorn till hur de dyker upp mäklarfirmans hemsida.

Mäklare har en väldig massa data som ska registreras på rätt sätt och detta görs i det här fallet via ett vanligt program på mäklarens dator. Detta program skickar informationen till en central lagringsplats för mäklare från hela landet. Från denna centrala plats kan man sedan begära ut datan som XML förutsatt att man har rätt adresser och behörighet.

Här kommer vi in. Vi har byggt en indexerare åt mäklarfirman som med regelbundna intervaller tittar på XML:en, hämtar den data som behövs och sparar undan den i en egen databas så att den enklare kan användas för att filtrera olika objekt på ort, typ, storlek med mera.

Sedan visar vi upp denna data på mäklarfirmans hemsida så att deras kunder och köpare kan se objektet. När en mäklare lägger in ett nytt objekt kan han eller hon vänta på att indexering sker automatiskt och schemalagd eller själv starta en indexering om objeket måste lanseras eller uppdateras omedelbart.

Detta är ett typexempel på sådant som pågår "bakom kulisserna" på en webbplats och som man som besökare inte alltid är medveten om. Men nu vet ni.

2011-12-28

Gott nytt år

2011 har varit ett minst sagt spännande och händelserikt år som faktiskt inte är helt lätt att sammanfatta. Vi arbetar löpande med mellan 15-25 projekt och dessa spänner mellan att uppdatera och underhålla relativt statiska hemsidor till att bygga upp stora websystem för e-handlar och affärskritiska appliktioner där vi ansvarar för planering, utveckling och drift.

Under våren hade vi en praktikant under 10 veckor som bland annat hade i ansvar att förvandla Mekanisternas nya hemsida från en skiss i .jpg till en fungerande hemsida, vi började arbetet med The Tea Centre of Stockholms stora e-handel och fortsatte arbetet med Swedish SafeBoxs webbaserade lagerappliktion som redan från start väckte och fortsätter att väcka intresse för sin genomtänkthet och sin praktiska tillämpning. Vi lanserade även vår egen tjänst PlaneraMig.se - den enkla mötesbokaren på nätet.

Sommaren och hösten bjöd på fortsatt arbete med projekten ovan och utökades med att ge Cykelringen elva nya butikssidor och vi "gav oss in i" finansbranschen genom att bygga en specialgjord CMS för Ovington Financial. Vi återsåg även en gammal bekant av Conroy Medical som vi genom tidigare underkonsult och numera anställd återfick som kund för att fortsätta utveckla deras interna webbsystem.

Utöver dessa har det givetvis pågått en mängd andra projekt men alla får inte riktigt plats här, en del nya och en del gamla.

2012 ser ut att bli mycket spännande på pappret redan nu. Vi har Q1 mer eller mindre spikat med nya projekt och fortsättningen på våra stora driftsprojekt. Vi utvecklar även nya interna tjänster och strävar som alltid efter att förbättra och förfina våra egna processer och rutiner för att kunna leverera än bättre produkter till våra kunder. Vi kommer också att utökas med en person till i form av en praktikant vid namn Anneli som börjar i mitten av mars som del av sin utbildning.

Vi hoppas att våra kunder och alla andra får ett bra nyårsfirande och ett spännande 2012!

2011-12-19

TheTeaCentre.se till hela världen

Fram tills idag har The Tea Centre of Stockholm bara sålt sina produkter till kunder i Sverige via sin e-handel men från och med idag säljer de över hela världen och i flera valutor.

Vi har under hösten vidareutvecklat den specialgjorda e-handellösning som vi byggt till dem och på sätt möjliggjort att deras varor kan köpas över hela världen. Till detta har givetvis kommit en översättning av hela e-handel till engelska.

2011-12-08

Ovington Financial får ny webb

Ovington Financial har fått en ny webb byggd på ett specialgjort Content Management System, CMS, så att de själva kan hantera innehållet på sin webbplats samtidigt som den är fullt skalbar och reda för nya funktioner i framtiden.

En mycket stilren design har medvetet valts av Ovington för att på bästa sätt kunna kommunicera sitt budskap till besökarna och den renheten och enkelheten har förts vidare in i CMSen för att vara ett hjälpmedel i kommunikationen.

2011-11-01

Cykelringen får nya butikssidor

Idag har vi lanserat Cykelringens elva nya butikssidor som gör det enklare för alla kunder att hitta till just den butik som finns närmast. Cykelringen har butiker i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås och Örebro och ville samla sina butiker i en gemensam plattform som var lätt att underhålla.

Viktigt var att den grafiska profilen bevarades och Cykelringens grafiker tog fram en design som ligger i linje med allt deras övriga material. Med tydliga exteriör- och interiörbilder från respektive butik får besökaren dessutom en tydlig bild av hur det ser ut när man närmar sig butiken och hur det ser ut inuti varje butik.

Butikerna som lanserats i Stockholm är Cykelringen i Bromma, Cykelringen i Arninge, Täby, Cykelringen på Hornsgatan i Stockholm, Cykelringen på Renstiernas gata i Stockholm, Cykelringen i Rotebro, Cykelringen i Skärholmen samt Cykelringen i Vasastan.

Vidare lanserades butikerna Cykelringen Backa i Göteborg, Cykelringen i Västerås, Cykelringen i Uppsala samt Cykelringen i Örebro.

2011-10-20

Alla dessa webbläsare

Att det finns en mängd olika webbläsare där ute har väl inte undgått någon men hur står det egentligen till med användandet? W3Schools.com publicerar varje månad statistik över vilka webbläsare som används mest på nätet.

Att Internet Explorer, med dess många tankefel och säkerhetsbrister, sedan länge fallit av tronen vet nog de flesta som är aktiva på nätet. Men att Chrome seglat upp som en stark tvåa kanske är överaskande för en del.

Vad betyder då detta för den praktiska webbutvecklingen? Förutom att vi fortfarande måste anpassa webbsidor efter en mängd olika läsare så kan det vara värt att ha i åtanke vilken målgrupp man har med sin webbplats. Riktar man sig mot större företag, som oftast har en tydlig Windows-profil med IE som ibland enda tillåtna eller delade webbläsare så bör man lägga sitt krut på just den. Inriktar man sig mot en yngre och mer webbvan publik kommer Firefox och Chrome vara benchmark etc.

Vi hjälper alltid våra kunder att, som en del i deras webbstrategiarbete, se över vilken väg man ska gå. Alla besökare, oavsett webbläsare, ska ju kunna tillgodogöra sig en vettig upplevelse men alla kanske inte kan få ut allt. Detta är inte nödvändigtvis av ondo. För som det sagts tidigare; försöker man blidka alla kommer man bara att skapa medelmåttighet.